NI ISTO

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+


Ja, ni čisto isto. Ok, Firence so glavno mesto Toskane, ampak v mojih očeh se prava Toskana začne nekaj kilometrov iz mesta, ko se človek odpravi naprej proti jugovzhodu. Tam, kjer so grički, ciprese in Vino. Hja, v tistih koncih Italije se vino res lahko piše kar z veliko začetnico. No, kakorkoli, tokrat se je prava Toskana umaknila koncu tedna v Firencah.

Potovalni nasvet, če se v Firence odpravljate z avtom. Ko se odpeljete mimo Bologne proti hribom, ki vas ločijo od Toskane, bodite pozorni na to, da so Italijani končno potegnili še eno varianto avtoceste A1, ki se zaradi zelo dolgih, tudi več kot osemkilometrskih predorov, izogne tistim ovinkom s tovornjaki. Namesto A1 Rioveggio ostanite na desnem kraku A1 Badia. Prosim. :)

No, Firence pa kot Firence. Praktično muzej na prostem. In očitno je sredina aprila še tisti čas, ko te množice turistov ne zadušijo. Za hrano se splača malo potruditi, pivo zna biti kar precej drago, če se odpravljate na stolpe, kupole in podobne reči, pa se vam splača v vrsto postaviti kakšne pol ure prej, preden se te reči odprejo. Manj klavstrofobije in manj čakanja, zlasti pa manjša gneča na vrhu.

Aja, album na flickrju, v katerem je kar nekaj fotk s tokratnega mini-pobega, pa je TUKAJ.

REPLY:

 
  celestina.si

is mobile friendly
 

2015 © 2019 iWeb  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers