Gor in dol po straniščni školjki

 

 

STRAH

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Ja, danes me je prvič po kar precej časa, ko hodim ob tej slovenski politiki, postalo strah. Ja, vem, ko blogam in tvitam in podobno, se skušam kar najbolj omejiti od tega, kar počnem v službi, ampak to, kar se je zgodilo danes, presega politiko. To, kar se je zgodilo danes, pa naj je bilo videti še tako bizarno, bi moralo sprožiti alarme pri vseh, ki mislijo, da pravzaprav pa "živimo še kar dobro" in se tudi zato odrekajo svoji pravici do tega, da hodijo na volitve. "Ker me to pa res ne zanima in se me tudi ne tiče."

Svoj vnovičen pohod v politiko je danes odkrito napovedal Aleš Primc. Ponarejeno in prisiljeno prijazen je bil. Neiskreno prijazen, tako sem čutil. Ob njegovi strani je - ponarejeno, neiskreno, nasmejana kot vedno - stala Metka Zevnik. Med tortami, zastavami, zabodenimi pogledi in Normo je stala tudi vsenavzoča Angelca Likovič. Ne, ni šlo za reality show, ampak vsakih nekaj trenutkov sem žal dobil prav takšen občutek. Besede, ki so padale iz ust in ki sem jih pozneje bral v deklaraciji novega gibanja, so bile - vsaj zame in če jih povzamem - strahotno nazadnjaške. Vračanje krščanstva, prepoved splava, deset božjih zapovedi kot vodilo sožitja med ljudmi, teorija spola, pedofilska literatura v vrtcih... Ja, poglejte na koledar. Leto 2016 se piše. In besede, ki so se mi v glavo zataknile danes, niso opis družbe, v kakršni bi rad živel.

Vse lepo in prav, če ne bi tega govoril Primc, človek, ki bi moral zaradi nesramnosti in laži, ki jih je izrekel med obema kampanjama o družinskih zakonikih, najbrž k spovedi teči vsak dan. Saj bi lahko ošabno zamahnil z roko, a ne morem. Primc in nazadnjaška mašinerija, ki stoji za njim, sta kot vlak povozila oba omenjena zakonika. Prav, bom zelo neposreden in nesramen. Primcu je - tudi ob pomoči konservativcev in prestrašencev vseh barv - uspešno uspelo ustaviti pedre in lezbijke, kar je bil - vsem floskulam navkljub - njegov osnovni cilj. In marsikdo se je ob tem privoščljivo smejal.

Fast forward to today. V Sloveniji vsako leto izgine 3000 otrok. Splav je zločin. Torej, po pedrih in lezbijkah na vrsto prihaja splav. Stavimo, da bo naslednji korak, če mu splav uspe, razbijanje izenačevanja zakonskih in zunajzakonskih skupnosti? Ali pa da bo torej odklenkalo recimo tudi tistim, ki živijo skupaj, a se ne poročijo, ker je tako finančno ugodneje? Ja, Aleš in Metka sta se odločila, da bosta odločno in neusmiljeno ter brez potvorjenega nasmeha začela šariti po vašem življenju. Po vaši zasebnosti. Po vaših spalnicah. Ker je tako prav in ker se tako spodobi. Ker ju to očitno vznemirja. Morebiti celo vzburja. Drugega motiva žal ne vidim.

Mene je tega strah. Pa ne zaradi tega, kar bi kdo morebiti lahko videl, ampak zaradi same pokvarjenosti te ideje. Leta 2016 smo, ljudje. Srednji vek je za nami. Poskrbite, da tam tudi ostane.
 

2 COMMENTS

TC
27 May 2016
Ja, ampak včasih je treba vseeno še dodatno opozoriti, kaj nam grozi.
Lojze
27 May 2016
To kar danes pri nas v Ponoreli Sloveniji rine v politiko nas vodo direktno v srednji vek. Tega od bogov povoženega Primca je obsedel satan, saj drugače ga ne moreš razumet.

REPLY:

 
  celestina.si

is mobile friendly
 

2015 © 2019 iWeb  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers