Gor in dol po straniščni školjki

 

 

PETKOVI BISERI

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+


Ko sem že mislil, da imamo pred sabo en sicer sončen, a ne pretirano vznemirljiv petek... Se je začelo malo rolati.

Priletel je prvi petkov biser. Odbor2014 mi je na tviter nalepil link z umotvorom, ki so ga bojda prebrali pred enim od svojih shodov pred sodiščem. Celotno "pesnitev" si lahko preberete na spletni strani odbora, link si poiščite sami, tule pa je nekaj najbolj reprezentativnih vrstic, namenjenih novinarju, ki ga profesionalno vzburjajo le še izstopi iz strank(e).

Pa razumi, če lahko doumeš,
reveža, ki zanj izstop je stvar
še edina, ki mu sploh je mar,
če si zdrav, pač tega ne razumeš.
 
Ko vse to drugje bi se zgodilo,
kar opisal je tako pompozno,
strastno, privoščljivo, prav nervozno,
ponj že kdaj poslali bi vozilo.
 
Tisto bi vozilo ga pobralo,
ki prepelje takšne »prizadevne«
tja, kjer zdravijo samo duševne,
tam bi se v oskrbo ga oddalo.


Nič ne bom komentiral, je pa kakovost pesnitve očitno predramila še nekoga, ki mu je pisana beseda blizu.Saj ni treba nič dodati, kajne? Je kar zadeto.

Očitno je dogajanje v SDS, ki se je tokrat znašlo v ospredju pozornosti medijev, boleča točka največje opozicijske stranke. Saj to nelagodje povsem razumem. Dejstvo, da se v tvoji skupini dogaja nekaj, kar ti ni všeč in kar je ušlo nadzoru, ni nikoli prijetno. Ampak, to sem že napisal in napisal bom še enkrat ali pa večkrat, če bo treba. Notranjepolitični novinarji pač spremljamo dogajanje v strankah. In če smo spremljali pogreb Liberalne demokracije, propad Zaresa, Pozitivne Slovenije in Državljanske liste, padec Nove Slovenije in Slovenske ljudske stranke iz parlamenta, krče v Združeni levici... bomo pač spremljali tudi to, kar se dogaja v Slovenski demokratski stranki. In še enkrat bom ponovil nekaj, česar nihče ne sliši rad. Namigi o tem, kaj se dogaja v določeni stranki, *vedno* pridejo iz teh strank, ne od zunaj.

Kar me pripelje do drugega petkovega bisera, oziroma napišem lahko kar Petkovega bisera. Piarovec SDS Petek je v svoji kolumni na praktično svoji Nova24tv med pisanjem o poročanju medijev ob odhodu Andreja Čuša zapisal tudi tole: " Tu se je povezala tudi gejevska scena na novinarski strani z gejevsko sceno politične desnice, ki jih moč SDS boli in jim poraja občutke manjvrednosti, ljubosumja in jeze. Verujejo in častijo različnega boga, toda skupni so si v sovraštvu do SDS."

Saj ni treba nič komentirati, a ne? No, ja, mogoče to, da mene uvrščanje med gejevsko karkoli pa res vrže s tira, ker živim popolnoma klozetirano življenje. Sveta preproščina. Pa sem jaz edini, ki v besedah (Andrej Čuš ima...) "močno postavo nekdanjega judoista" vidi freudovski spodrsljaj? No, kakorkoli.

Samo še tole. Opletanje z gejevskimi lobiji... Bi raje videl, da bi se tisti, ki jih kaj moti, na pisanje odzvali s tistim, kar imajo na voljo. Recimo z zahtevami po popravkih ali pa z uradnimi izjavami. Mahanje z gejevskimi lobiji, ker da je to nekaj hudega in v ozadju, pa bi prej pripisal pedrom, ne gejem. Saj razumete razliko, a ne?

REPLY:

 
  celestina.si

is mobile friendly
 

2015 © 2019 iWeb  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers