Gor in dol po straniščni školjki

 

 

NAJ OSTANE V DRAFTIH

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

Jutri, 9. marca 2016, bo ob 2.58 po našem času Sončev mrk. Ja, vse mi je jasno. Če so že povsem običajne Lunine faze in premeti dovolj, da včasih ob pogledu na tviter ne vem, ali sem vtaknil glavo v slamoreznico ali v sršenje gnezdo, me potem ne preseneča, da je moj tajmlajn zadnje dni skoraj neznosen. Toliko tečnobe v 140 znakih, pomnoženo z nevemkoliko, že dolgo nisem videl. Ja, zato sem tudi napisal, da slovenski psihiatri in terapevti ob slovenskem tviterju najbrž ostajajo brez dela. Ampak če kdo slučajno vseeno potrebuje pomoč, poglejte, tu je moj kavč.
 
Let me be your shrink for a day in natresiva si zastonj nekaj primerov, kaj bi lahko naredila ob nekaterih izbruhih. Kaj torej lahko postoriva, da bi bila glava kdaj močnejša od prstov.
 
///
 
Vsi zdaj res že zelo dobro vedo, česa ne maraš. Čas je, da se tega lotiva. Če bova zadevo takole pustila pri miru in bova samo kričala, je jasno, da se je nočeva lotiti, ker se bo potem treba lotiti tudi lastnega življenja, ker pa ne bo lepo, a ne?
 
Ok, greva naprej... Petnajsti tvit, samo malo spremenjen, a na isto temo. Se ti zdi, da so ljudje prejšnjih štirinajst, praktično identičnih tvitov, spregledali naključno?
 
Da si nekaj posebnega, odbitega, drugačnega, nekonvencionalnega, čisto oh in sploh, morajo opaziti drugi. Brez tvoje spodbude. Samo to.
 
Ah, odgovor iz neke one-on-one debate s piko na začetku. Ker je tvoje sporočilo res tako prebojno, da bi bilo škoda, da ga ne bi prebrali vsi?
 
Poglej, če imaš "težave" samo zato, da bi se začela neka polemika zaradi polemike same, naredi isto kot po navadi. Nekaj pojej.
 
Saj ne gre za to, da ne znajo guglati. Samo pozornost iščejo. Saj je menda ne tudi ti?
 
///
 
Kako naj se torej lotiva prehitrih prstov? Pišiva nekaj podobnega dnevniku, nekaj, kar je offline. Pišiva, pišiva, pišiva in preberiva čez nekaj ur. Hvaležnost, da ni vse takoj letelo vsem na oči, se bo pojavila kar sama od sebe. In seveda, dobri, iskrivi, zanimivi utrinki takšni ostanejo nekaj ur. In takrat naj odletijo iz tebe.
 
Tako, tokrat je bilo zastonj.

REPLY:

 
  celestina.si

is mobile friendly
 

2015 © 2019 iWeb  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers