VENI VIDI CHEERS

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+

No, preden nadaljujete, en nujen disclaimer. Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

Ja, kot sem vreščal pred dnevi, sem se - po kar nekaj časa po odprtju - le prikotalil do ljubljanske Pivnice Union. Ja, pivo mi je blizu, sproščeno vzdušje, tak gemütlich pirovski Gefühl, pa tudi vedno dobro dene. In Pivnica je ponudila obojega zelo veliko. Tam smo obsedeli kar sedem ur. Mislim, da to pove vse. Kaj pa tisto, kar je končalo na naših mizah?

Pa če najprej kakšno rečem o pivu, če že gre za pivovarno in njeno official pivnico, ne? Seveda gre povsem za moje subjektivne ocene, ampak tako nekako sem takrat pač... čutil. Bolj ali manj jasno, seveda. Sem si pa privoščil kar lep sprehod po ponudbi. Najprej moram reči, da sem bil prijetno presenečen nad raznovrstnostjo ponudbe - seveda glede na to, kaj pod znamko Union pozneje opazimo v trgovinah, če nismo pozorni in ne iščemo dovolj. Torej...Nefiltrirano temno točeno - okusno, prijetno, a zame na meji tistega klasičnega temnega, karameliziranega okusa. Ok, ta občutek sem dobil po drugem vrčku in vmesni prehojeni poti.

Potem je na predlog Pivnice s tviterja padel božični ale. Lepo, "toplo" pivo, v katerem običajno grenkobo prikrije res dober zimski, začimbni okus. 10,5 % alkohola. Opala.

Pale ale, ki so ga pivovarji zvarili za drugi rojstni dan pivnice. Najbrž zame najboljše pivo večera. Lepa kombinacija sadnih podtonov in grenkobe. In zelo lepo diši, res.

Amber. Glede na barvo in to, kar po navadi prinesejo italijanske birre rosse, sem pričakoval polnejši okus. Nil tragičnega, a žal me ni povsem prepričal.

Triglav. Močna, svetla, dobra varianta. Ima 9 % alkohola, a se zdi med pitjem lažji, kot se lahko izkaže pozneje.

Bok. Hm... Edini, ki je ostal nepopit. Ne vem, zame preveč vsega, preveč tistega, zaradi česar temnih piv dolgo, dolgi nisem rad pil. I shall pass next time.

Nefiltrirano svetlo točeno. Neskončno boljše od ustekleničene variante. Dobro. Še bi.Pa hrana? Na mizo so padli stejki, burgerji, solate, preste... Vse je šlo. Če ne pričakuješ kulinaričnih prebojev, dobra, korektna hrana. No, če pri mojem šmornu vaniljeva krema ne bi bila čisto umetna, bi bil pa povsem srečen.

Kaj torej napisati? Se že menimo, kdaj gremo naslednjič. Ambient je namreč - vsaj meni - izredno prijeten. Svetloba top, toplota ok, pisoar na moškem stranišču bi lahko bil tudi v kakšnem gejeveskem cruising klubu, osebje pa je ustrežljivo, hitro in prijazno. Ja, v pivnice ne bom več hodil samo kje v tujini.
 

REPLY:

 
  celestina.si

is mobile friendly
 

2015 © 2019 iWeb  I  powered by QUBE system™  I  host on GreenServers