Skoraj težko bi bila tale jed bolj preprosta, hitra... In dobra.
Kaj potrebujete?
Sir (camembert, brie, nekaj v tem slogu), recimo eno 125-gramsko kajlo na osebo
Gobe (jaz sem vzel jurčke), za dve kajli sira jih je bilo kakšnih 150 gramov
Čebulo, Peteršilj
Oljčno olje, sol, poper
Jajce za premaz
Listnato testo
Najprej sem pripravil gobe tako, kot da bi jih potem pojedel z jajci. Popražim malo čebule, dodam gobe, sol, poper, malo podušim, dodam peteršilj in popražim, da zreduciram tekočino. Potem sem podolgem prerezal sir, med polovici naložil gobe (pred tem sem jih še malo odcedil), vse skupaj zavil v testo, premazal s stepenim jajcem in za 20 minut na 200 stopinj.
In to je vse. Dober tek.
1 COMMENTS
Sabina
30 Sep 2017
Hvala. Tako enostavno, da se zgodi tudi v moji kuhinji. Glede na naravo dela, sem zadnja leta vse manj v kuhinji...
Moje brbončice kar čutijo skorjico... in sredico.